9 Mayıs 2012 Çarşamba

Karnıyarık Yapmadım Demem Artık!







Gecenin bu saatinde karnımın deli gibi aç olmasına aldırmadan ilk karnıyarık denememi paylaşıyorum :))


Aslında çok da basitmiş hani :)




Malzemeler:


6 adet küçük/ortaboy patlıcan
200 gr az yağlı kıyma
1 tutam maydanoz
domates salçası
1 adet buyuk soğan
1-2 adet sivri biber
Tuz
Baharat


Yapılışı:


Patlıcanları hemen sap kısımlarının bitimine denk gelecek şekilde keserek saplarından ayırın.
2 parmak kalınlığında olacak şekilde kabuklarını soyun.
Soyduğunuz patlıcanları bir tavada üzerine yarım çay bardağı su ve 1 cay kaşığı tuzilave ederek orta ateşte 15 dakika kadar ( patlıcanla yumuşayana kadar) pişirin.




Bir yandan soğanları küp küp doğrayın, Kıymanızı tavada kavurduktan sonra soğanları ve 1 çay kaşığı tuzu üzerine ilave ederek 5 dk kadar karıştırın.
Sivri biberlerinizi de ince ince doğradıktan sonra ilave edin.
En son olarak ince kıyılmış maydanozlarınızı ve (dilediğiniz miktarda) domates salçasını ilave edin.
(Aslında domates kullanacaktım ama Kıbrısta son 1 haftadır domates kıtlığı çekiyoruz maalesef)


Kıymalı iç hazır olduktan sonra ocağın altını söndürüp bir kenara koyun.
15 dk kadar pişmiş patlıcanlarınızın soydunuz beyaz kısımlarını catal yardımıyla çizerek kıymalı içi koymak için yer açın.
Her birine kıymalı içten koyduktan sonra, 1 çorba kaşığı zeytin yağı ekleyerek yaklasık 15-20 dk kısık ateşte pişirin:)


İşte bukadar:))

Domates kullanırsanız hem görüntü olarak hem de lezzet olarak daha güzel bir karnıyarık elde edersiniz :)

1 yorum:

  1. karnıyarık en sevdiğim yemek ve şuan acı çekiyorum 8) harikasın ya!

    YanıtlaSil