20 Aralık 2011 Salı

Ispanaklı Kreplerim m m mmmmm...

Krep Hamuru İçin....
2 adet yumurta
1,5 su bardağı un
1 su bardağı su
Yarım su bardağı süt
1 çay kaşığı tuz
pişirmek için margarin

İç Malzemesi İçin....
2 demet ıspanak (isteğe bağlı) 
1 su bardağı rendelenmiş kaşar
2 adet domates
1 çay bardağı tuz, karabiber, pul biber
1 çorba kaşığı zeytin yağı


Veee....Yapımı....
Yumurtaları, unu, tuzu, süt ve suyu bir kapda iyice homojen görüntü verene kadar çırpın. tavada bir miktar margarin eritip kızmasını bekledikten sonra çok kalın olmayacak şekilde karışımınızdan bir miktar dökün. alt üst ederek pişirin.

Krep yapımı işte bukadar kolay :))

İç malzemesi icin de ıspanakları köklerinden ayırıp elinizle yaprakları ikiye ayırın( elinizle çünkü bıçak kullandığınız takdirde içindeki demiri katlediyor olacaksınız)bu gereksiz bilgiyi de verdikten sonra....evet.... bir tavaya zeytin yağınızı ekleyin ve tava kızmaya başlayınca ıspanakları kavurmaya başlayın. isterseniz ıspanaklardan once orta boy bir soğanı doğrayıp kavurun ama eğer kahvaltı için yapacaksanız biraz ağır olabilir:) 

Ispanakalar kavrulurken domatesleri bir kaba rendeleyin. Kavrulan ıspanakların üzerine döküp biraz karıştırın. 10 dk iç malzemenizin pişmesi için (orta ateşte) yeterli olacaktır. tuzunuzu ve baharatlarınızı ekleyin . r

Bu arada sırasını ters yazdığımı farkettim. önce iç malzemesini hazırlamanız daha iyi olacaktır. neden olduğunu aşağıda anlatacağım.

Hazırladığınız malzemeyi bir kenarda bekletin. Diğer tavanızda pişen her krebi tavadan alır almaz bir kenerına rendelediğiniz kasar penynirden bir miktar koyun, krebin orta kısmına iç malzemesinden ekleyin ve rulo haline getirmek için krebinizi en son kasarlı kısım kalacak şekilde yuvarlayın. Kaşarın bu tarifdeki görevi aslında sadece sıcak krebi rulo halinde kalmasını ve iç malzemenin dışarı taşmamasını sağlamak.

İşte bukadar....

isteğe bağlı olarak yoğurtla servis edilebilir. ve bir not daha..domates ve salcayı karıstırarak hazırlayacağınız sos bu krebe çok ama çok yakışabilir....



İşte bunlar benim kreplerim :)



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder