Türkiye'de neredeyse büyük süpermarketler haricinde hiç bir yerde göremiyorum noodle. Kıbrıs bu yönden daha şanslı. Değişik değişik soslar benim keşfetmeyi en sevdiklerim:)
Ben tarifim için Blue Dragon markalı noodle tercih ettim.
2 kişilk
Malzemeler:
3 adet noodle yumağı( ne denir bilemiyorum, içinde 6 parça oluyor)
4 adet tavuk budu (ya da 2 parça tavuk göğsü)
Soya sosu
Sıvı yağ
Nane
Kimyon
Karabiber
Yapılışı:
Bir tencere içine 4 adet budu koyup 2-2,5 bardak su ile haşlayın. Suyun içine karabiber ve kimyon ekleyin.
Tavuk butları haşladıktan sonra alıp kemiklerinden ayırarak küçük küçük parçalayın.
Tavuğu haşladığınız suyun içine 3 yumak noodleınızı koyun ve 5-6 dakika haşlayın.
1 çorba kaşığı sıvı yağı bir tavada hafif kızdırdıktan sonra tavuk parçalarını kavurun. Zevke göre soya sosunuzu ekleyin kavurmaya devam edin. Ben 1,5- 2 kaşığa yakın soya sosu kullandım.
Tavuklarınızı sosla iyice kavurduktan sonra Tenceredeki noodleınızın içine ilave edin.
İşte bu kadar:))
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder